clock@3x
De levering is snel en gratis vanaf € 50,-

delivery-box@3x
Leuke extra's bij besteding vanaf €85,-

clock@3x
Meer dan 4500 tevreden klanten

4,3

n

Waarom is zonnebrand zo belangrijk?

Nu de zon weer goed gaat schijnen is het belangrijk om je zelf goed in te smeren. De zon wordt steeds krachtiger, waardoor je sneller kan verbanden. Dit komt omdat de zon richting-en-tijdens de zomer hoog staat. Hoe hoger de zon staat, hoe meer UV-zonlicht er is. Wist je dat je ook al je huid kan beschadigen zonder dat je daarvoor hoeft te verbranden? Beschadiging aan de huid door de zon kan leiden tot ziektes als huidkanker en overpigmentatie.

Huidcellen die eenmaal zijn beschadigd door de zon, herstellen nooit meer. Daarom is het zo belangrijk om je huid goed te beschermen en zoveel mogelijk zien te voorkomen dat je onbeschermd de zon in gaat.
Zonnebrand helpt om je huid tegen de schadelijke UVB straling te beschermen. Dit komt door de SPF ( Sun Protection Factor) wat in zonnebrand verwerkt zit. SPF heb je in verschillende hoogtes. Hoe sterker/hoger een SPF, hoe beter je beschermd bent tegen de zon. Aangeraden wordt om minimaal met SPF 30 te smeren. Het beste is SPF50.
Hoe hoger het cijfer van de zonkracht is, hoe sneller je kan verbranden. Afhankelijk van het huidtype varieert dit van 50 tot 100 minuten bij zonkracht 2, maar tot zelfs minder dan 15 minuten bij zonkracht 7.

Wie is er nou niet dol op een ‘sunkissed’ kleurtje op de huid? Vaak wordt zelfs gezegd dat wanneer je een kleurtje hebt gekregen van de zon dat je er gezond uitziet. Maar wist je dat een gebruinde huid door de zon een teken is van je afweersysteem van je huid? Het is een natuurlijke manier van je lichaam door het vormen van melanine, je te beschermen tegen schadelijke UV stralen. Echter kan ons lichaam dit niet zonder hulp, en is een goede zonnebrand noodzakelijk voor optimale bescherming.

Smeren is key. Beter te veel dan te weinig, en smeer het liefste om de 2 uur je zelf opnieuw in met zonnebrand. Helemaal nadat je in aanraking bent geweest met water of wanneer je aan het zweten bent geweest

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *