clock@3x
De levering is snel en gratis vanaf € 50,-

delivery-box@3x
Leuke extra's bij besteding vanaf €85,-

clock@3x
Meer dan 4500 tevreden klanten

4,3

Ontwerp zonder titel (10)

Slechte huid door mondkapjes? Deze skincare tips helpen!

2 min lezen

Het dragen van een mondkapje is nou eenmaal verplicht om het coronavirus op afstand te houden. Na al die maanden verplicht een mondkapje te dragen, krijgen we ook te maken met nadelen die dit met zich meebrengen in de vorm van huidproblemen. “Maskne” (jawel, een geheel nieuwe variant van acne is opgestaan) komt steeds meer voor. Ook het dragen van make-up onder je mondkapje gaat lang niet altijd vlekkeloos.

Omdat we waarschijnlijk voorlopig nog wel mondkapjes blijven dragen, moeten we ook een goede manier vinden om dit in ons leven te integreren. Daarom delen wij graag een aantal tips voor een verzorgde huid onder je mondmasker en een paar tricks om je make-up bij het dragen van een mondkapje flawless te houden.

Tip 1. Skincare is de oplossing

Bij het dagelijks dragen van een mondkapje is een solide skincare-routine super belangrijk. Onder het mondkapje wordt het al snel warm en vochtig, een perfecte plek voor bacteriën om zich te nestelen. Daar komt ook nog wrijving en druk bij, wat ook kan zorgen voor het ontstaan van een onrustige huid en acne. Je gezicht schoon houden is dus key. Was je gezicht ‘s ochtends en ‘s avonds – echt niet vaker om uitdroging te voorkomen – met een milde reiniger en zorg voor hydratatie door een dag- of nachtcrème aan te brengen. Vergeet overdag ook niet om een SPF te gebruiken, zelfs wanneer je een mondmasker draagt.

De product tips van Blitz:

PCA Facial Wash Oily Problem

Forlle’d Hyalogy Platinum Lotion

– Thoclor GF1 Aftercare (alleen verkrijgbaar bij Blitz Heemstede)

Tip 2. Acne behandelen en beschermen

Wanneer je last hebt van acne, doe je er goed aan om een exfoliant toe te voegen aan je skincare-routine. Gebruik bijvoorbeeld ‘s avonds voor het slapen een face wash, serum of toner met salicylzuur. Dit ingrediënt reinigt de poriën en zorgt voor het oplossen van overtollig talg.

De product tips van Blitz:

PCA Purifying Mask

Decaar Phyto Lotion

Tip 3. Smize; smile with your eyes!

De afgelopen maanden hebben velen make-uploos doorgebracht. Nu de feestdagen er weer aankomen krijgen de meeste van ons toch weer zin om ons mooi op te maken. Als dat een uitgebreide make-upsessie is: go for it. Ook al ga je de deur niet uit, of slechts even naar de supermarkt. Door het dragen van een mondmasker verschuift de focus qua make-up helemaal naar de ogen. Een mooie oogmake-up look is dan extra leuk. De huid kan dan met rust gelaten worden. Als je toch graag voor een volledige makeup-look wilt gaan, is het aan te raden om voor varianten te gaan die lang goed blijven zitten. Op die manier blijft je make-up intact en heb je het minste last van vlekken op je mondkapje. Begin met een primer, gebruik daaroverheen een longlasting foundation en dit geld ook voor je concealer, bronzer, lipstick enzovoorts. Zoek naar producten met termen als longwear, 24 hour en longlasting, deze zijn je go-to’s.

De product tips van Blitz:

Babor Beautifying Powder

Babor Eye Shadow Quattro 03 shiny

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *