clock@3x
De levering is snel en gratis vanaf € 50,-

delivery-box@3x
Leuke extra's bij besteding vanaf €85,-

clock@3x
Meer dan 4500 tevreden klanten

4,3

shutterstock_287094866

De juiste verzorging voor de man!

Wat heeft een mannenhuid nodig?

De mannenhuid heeft een andere structuur dan de vrouwenhuid. De buitenste huidlaag is enkele cellagen dikker en de onderste huidlaag bevat bij mannen meer collageen dan bij vrouwen. Hierdoor blijft de huid in eerste instantie langer strak. Maar dankzij het mannelijke hormoon testosteron zijn de talgklieren beduidend actiever. Tijdens de puberteit hebben jonge mannen daarom vaak een onzuivere huid in het gezicht. Na de puberteit neemt de hormoonspiegel bij mannen meestal af, zodat een onzuivere huid dan zelden een probleem vormt. De huid van het gezicht wordt nuechter regelmatig geschoren en heeft daarom een speciale gezichtsverzorging voor mannen nodig.

Hebben mannen überhaupt gezichtsverzorging nodig?

Veel mannen nemen ‘s morgens genoegen met een plons koud water in hun gezicht om wakker te worden. Maar is dat voldoende? Hebben mannen gezichtsverzorging nodig? En zo ja, hoe zou deze gezichtsverzorging voor de heren er dan uit moeten zien?

Het antwoord is heel duidelijk: JA! Ook een mannenhuid wordt dagelijks blootgesteld aan omgevingsfactoren zoals vuil, kou en zon. Vooral in het gezicht kunnen deze externe invloeden leiden tot een droge gezichtshuid, zonnebrand en zelfs, ook al zijn mannen minder gevoelig voor een onzuivere huid dan vrouwen, tot onzuiverheden.

 

Gezichtsverzorging voor mannen: gewoon lekker eenvoudig, graag!

De vraag of mannen gezichtsverzorging nodig hebben laat zich dus snel beantwoorden. Een veel belangrijkere vraag is echter: welke producten hebben de heren nodig voor hun dagelijkse gezichtsverzorging? Even snel een likje crème uit het potje van de vriendin lijkt misschien een eenvoudige oplossing, maar het is niet altijd een goed idee! Omdat de huid van mannen qua structuur verschilt van de vrouwelijke huid, heeft de mannenhuid zijn eigen behoeften. De huid heeft een eigen gezichtsverzorging nodig, die speciaal voor mannen is ontwikkeld. Maar dat wil niet zeggen dat een man veel producten nodig heeft! Veel verzorgingsproducten voor mannen zijn praktische 2-in-1-producten. U hoeft in het badkamerkastje dus maar weinig ruimte van uw vriendin af te pakken.

De nieuwe mannen cosmeticalijn van Babor heeft de perfecte verzorging voor de mannenhuid.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *