clock@3x
De levering is snel en gratis vanaf € 50,-

delivery-box@3x
Leuke extra's bij besteding vanaf €85,-

clock@3x
Meer dan 4500 tevreden klanten

4,3

shutterstock_232952401

Rimpels en wallen wat doe je eraan?

De huid onder je ogen staat bekend als gevoelig. Hij is daarom bijzonder vatbaar voor rimpels. Dit is ook de reden dat je de eerste rimpels vaak rondom de oogzone ziet dan elders in het gezicht. Gelukkig zijn er talloze manieren om rimpels onder de ogen te voorkomen en zelfs te verwijderen.

Wat zijn rimpels?

Niemand die er blij mee is maar naarmate we ouder worden, krijgen we ze er gratis en voor niets bij. Rimpels. De ene krijgt wat fijne lijntjes hier en daar, de ander uitsluitend kraaienpootjes en weer een andere diepe groeven op zijn voorhoofd. Het krijgen van rimpels is de normaalste zaak van de wereld. Dit heeft te maken met het feit dat je huid na je 25ste haar stevigheid verliest. Doordat de aanmaak van de eiwitten collageen en elastine af neemt. Als je dit combineert met een vertraagde celdeling, hebben invloeden van buitenaf de vrije hand.
Weer, wind en zon gaan het gezicht tekenen. De zogenaamde frons- en lachrimpels die vroeger nog verdwenen na je lachbui of bedenkelijke blik, blijven nu duidelijk zichtbaar in het gezicht aanwezig. De huid is niet meer flexibel genoeg om de huid na een lachbui weer strak te trekken als je gezicht ontspant. Hoewel de veroudering van je huid (afname celdeling en aanmaak collageen en elastine) een natuurlijk proces is, zijn er wel degelijk externe zaken die de komst van rimpels beïnvloeden. Of juist het uitblijven daarvan. 

Rimpels onder je ogen voorkomen

  • Een heel belangrijk aspect om rimpels onder de ogen te voorkomen is om niet te veel en te vaak in de zon te zitten. Als je toch in de zon zit is het belangrijk om je huid goed in te smeren met een beschermend middel zoals zonnebrand. Je kunt uiteraard ook kiezen voor een dagcrème met SPF.
  • Overigens is het geen fabeltje dat knijpen met je ogen zorgt voor lijntjes rondom de ogen. Als je dit te vaak doet, zullen deze lijntjes op latere leeftijd permanent zijn.
  • Verder spelen je leefgewoonten een belangrijke rol bij het ontstaan van rimpels. Een gezonde leefstijl zorgt dat je minder last krijgt van rimpels of dat rimpels pas op latere leeftijd ontstaan. Probeer bijvoorbeeld zo min mogelijk – of beter nog: niet – te roken. 
  • Hoewel het ontstaan van rimpels deels een natuurlijk proces is en deels versterkt kan worden door je manier van leven, is ook genetische aanleg een puntje. 

Wat kun je er zelf aan doen?

  • Rimpels onder ogen zijn vaak droogtelijntjes. Daarom is het verstandig voldoende water te drinken. Twee liter water per dag wordt daarom geadviseerd.
  • Een andere manier om de vochtbalans rondom je ogen te herstellen is door de huid rondom je ogen te verwennen met een heerlijk sheet masker. 
  • Je huid herstelt zich tijdens de nachtelijke uurtjes. Acht uur slaap per nacht met eventueel een middagdutje op zijn tijd is dus ongelofelijk goed voor je huid. Met name voor de huid onder je ogen.

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *