clock@3x
De levering is snel en gratis vanaf € 50,-

delivery-box@3x
Leuke extra's bij besteding vanaf €85,-

clock@3x
Meer dan 4500 tevreden klanten

4,3

shutterstock_499660282

Een droge huid vs een vochtarme huid

Een droge huid is vaak een vochtarme huid, die komt en gaat. Een droge huid heb je of heb je niet. Wat je in ieder geval moet weten, is dat er een daadwerkelijk verschil zit in een droge huid en een vochtarme huid. Na het lezen van dit artikel, weet jij het verschil.⁠ En weet jij met welke van de twee je te maken hebt en hoe je hiermee om kunt gaan. Ze klinken wellicht identiek, maar dat zijn ze zeker niet.

Wat is een vochtarme huid?

Simpel gezegd, als je huid is uitgedroogd (vochtarm) is er sprake van een tekort aan water. Net zoals dat het drinken water je lichaam kan behoeden voor uitdroging kan een goede verzorging van de huid het vochtniveau behouden. Het grappige is dat een vochtarme huid tegelijkertijd droog én vet kan aanvoelen. Denk bijvoorbeeld aan droge wangen, maar een glanzende T-zone. Een droge huid komt en gaat en is ook onderhevig aan weersinvloeden. Zo heb je hier in de winter bijvoorbeeld ook meer last van, dan in de zomer. Omdat je namelijk meer binnen bent dan zomers.

Hoe moet je een vochtarme huid behandelen?

Als je huid vocht tekort komt kun je dit het beste meer toevoegen. Producten die rijk zijn aan bevochtigingsmiddelen (zoals formules met hyaluronzuur) kunnen goed werken om uitgedroogde huidcellen te hydrateren. Deze bevochtigers werken als sponzen. Dus als je probeert een vochtarme huid te bestrijden, zorg dan dat je een hydraterende crème/serum aan je huidverzorgingsroutine toevoegt. En drink water! Een crème/serum met phytoceramides legt nog eens een beschermende laag neer, om het vocht dat je hebt beter vast te houden in je huid.

Wat is een droge huid?

Als je echt een droge huid hebt, heeft het waarschijnlijk een grauwe, ruwe buitenkant. De huid voelt heel trekkerig (dit is ook zo bij een vochtarme huid) en gaat soms zelfs schilferen. Een droge huid mist echt olie als beschermlaagje op de huid. En het mist talg, wat de huid die jeugdige glow geeft. Vaak is dit wel genetisch bepaald. Je zult hier ook sneller fijne lijntjes en rimpels zien ontstaan. Het schilferige kan tot jeuk leiden en in sommige gevallen leiden tot uitslag (daar komt vaak de roodheid vandaan), en daarom kunnen personen met een droge huid een verhoogde kans op psoriasis of eczeem hebben.

Hoe moet je een droge huid behandelen  

Oliën zijn de perfecte oplossing voor een droge huid. Je kunt dit natuurlijk smeren, maar ook het nemen van Omega 3 visolie is een must bij een droge huid. Uit ervaring merken wij dat dit hierin echt uitkomst biedt. Dit komt super goed in je huid barrière en wordt wetenschappelijk ondersteund. Hiermee help jij je huid weerbaarder te maken. Ook onze babor multivitamine ampullen zijn een goede oplossing voor dit probleem.

 

 

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *